“Umutlarımız geleceğimiz”

Adana iş ve siyaset dünyasının tanınmış isimlerinden Cahit Benli, Cumhuriyet Halk Partisi’nin Parlamenter sistemi koruma misyonu üstlenen bir siyasi partiden beklenen tüm gereksinimleri yerine getirdiğini vurguladı.

Demokrasinin kucaklanması gerektiğini ifade eden Benli, “Parlamenter demokrasinin mücadelesini vermek hepimizin görevi, önümüze engeller çıkacak, bunlara aldırmayacak, dimdik yürüyeceğiz. Hedefimiz cumhuriyet değerlerine sahip çıkmak ve parlamenter demokrasiye tekrar kavuşmak için güç birliği yapmaktır” dedi.

Çok önemli bir seçim sürecinden geçtiğimizin altını çizen Benli, “Bu seçimden galip çıkmamızın yolu, eski yeni demeden, aday ya da aday olmayan herkesin sahaya inmesi gereken bir süreçten geçiyoruz. Bu seçim köprüden önceki son duraktır. Aşamadığımız takdirde olacakları bir düşünün. Belki yerel seçim bile olmayacak, belki Cumhuriyet kazanımlarını yerini tek tek kaybedeceğiz” diye konuştu.

Cumhuriyet değerlerinin olmazsa olmazımız olduğunu ifade eden Benli, “Bugün hepimiz için yepyeni umutlar var. Ortak akılla altılı masadan Genel Başkanımız Cumhurbaşkanı adayımız olarak seçimleri kazanacağımıza inanıyorum.

Genel başkanımız birleştirici güç olarak sahalarda mücadele veriyor. CHP’nin iktidarında bu ülkede yolundan çıkmış her şey tekrar rayına girecek. İnanıyorum ki, demokrasimizin kalbine sapladıkları sarayları, Cumhuriyet eğitiminin yuvası olacak” dedi.

Erken seçim ya da Haziran’da gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı ve seçimleri ve ülkenin diğer gündemi ile ilgili konuşmak adına bira araya geldiğimiz CHP’li Çukurova Belediyesi meclis üyesi Cahit Benli ile ülkede yaşanan olumsuzlukları, siyaseti masaya yatırdık. Yıllardır partisinin neferi konumundaki Benli, gazetemize konu ile ilgili görüş ve düşüncelerini açıkladı. Yaptığımız keyifli röportajımızı eğrisiyle, doğrusuyla siz okurlarımızın beğenisine sunuyoruz…

Her zaman siyasetin özellikle Cumhuriyet Halk Partisi’nin içinde olan biri olarak siyaset sizin için ne anlam ifade ediyor?

Bana göre siyaset varoluş sebebimizdir. Özellikle de inandığınız partideyseniz. Partinizin temsil ettiği değerlere inanıyorsanız, genel başkana inanıyorsanız, hepsinden önemlisi inançlarınızı sorgulamıyorsanız doğru yerdesiniz demektir. Siyaset dostluktur, samimiyettir. En önemlisi Adana ve Adanalı için katkı koymaktır. Hayatın kendisi zaten siyaset o yüzden siyasetten uzak kalamam.

Birçok insan siyasetten ticari ikbal beklemektedir. Siz bu bakış açısı hakkında ne düşünüyorsunuz?

Kesinlikle tasvip etmediğim bir husus. Partimde böyle düşünen insanların olduğunu düşünmek bile beni çok üzer. Parti kartviziti ile iş yapmanın ikbal getirdiğine inanmıyorum. Kısa zamanda siyaseten gelen kazanç uzun vadede insanı yıpratır. Siyasi ahlak işte burada devreye girer. Kaldı ki, benim gibi siyasetten kar amacı gütmeyen onlarca insan var. Bir makama gelen insan kendine değil ama etrafına yardım edecek güçte olmalı.

27. Dönem CHP Adana milletvekili aday adayı oldunuz. Listede adınızı görmeyince ne hissetiniz?

Bu sonuç beni asla küstürmez, kırmaz. Sonuçta esas olan partinin güçlü kalmasıdır. Partinin güçlü kalması yolunda çorbada tuzumuz olursa ne mutlu bize. Aday olarak seçilecek listede yer almasak da, zehir saçmayacağız. Partim milletvekili yapmasa da Çukurova BELEDİYESİ MECLİS ÜYELİĞİ görevini verdi.

İşin özü Emek veren mücadele eden arkadaşlara saygı duymak görevimizdir. Bundan sonra bize düşen partimizin çıtasını yükseltmek için çaba göstermektir. Ne küsmeye, ne geri çekilmeye tahammülümüz yok. Mademki hedefimiz iktidar, öyleyse yolumuz açık, vekilimiz çok olsun, diyorum. Şimdi bu dönemde aday listesinde yer alacak arkadaşlarımıza da büyük görev düşüyor. Kırılanları, bozulanları toparlamaları, kucaklamaları, listeye giremeyenleri yanlarında tutmaları gerekiyor.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri için neler söyleyeceksiniz?

Ülkede görülmemiş bir enflasyon var ekonomik baskıların bu kadar arttığı, işsizliğin tavan yaptığı, iflasların art arda geldiği, ailelerin bin bir umutla, bin bir zorluklarla üniversite okuttuğu çocuklarının, gençlerinin işsizliği ve saymakla bitmeyen, ardı arkası kesilmeyen sorunlarla mücadele ediyor. Bütün bu olumsuzluklar içinde seçime gidilecek. Haziran bizler için umut oldu, yarın oldu, görev oldu. Cumhuriyet değerleri bizim için olmazsa olmazımızdır. Atatürk ilkelerinin bekçisi olduk, görevimizi yerine getirmek için mücadele verdik. CHP’nin başarısını kendi başarımız bildik. Bugün hepimiz için yepyeni umutlar var.

Cumhurbaşkanı adayımız Başta genel başkanımız kim olursa sahip çıkacağız.

CHP’nin iktidarında bu ülkede yolundan çıkmış her şey tekrar rayına girecek. İnanıyorum ki, demokrasimizin kalbine sapladıkları sarayları, Cumhuriyet eğitiminin yuvası olacak. Tarikatlar yerini Cumhuriyet kuşaklarına bırakacak. Türkiye modern dünyada yerini alacak. Bilimsel eğitimin yolu açılacak. Irkçı, ayrımcı, ayrıştırıcı düzen son bulacak kardeşlik duygusu ülkemizin her yerinde hissedilecek. Eşit yurttaşlık liyakat gelecek, diye düşünüyorum. Bizler bu inançla yola çıktık bu uğurda demokrasi yolunda inanarak mücadele ettik.

Bu seçim çok önemli bir seçim, CHP’liyim diyen herkes bu yolda yarın geç olmadan bireysel olarak tek tek yollara düşmeli, köy köy, ilçe ilçe,  mahalle mahalle halkla bütünleşmelidir. Ama en önemli konu iktidara giden yolun emek ve mücadele gerektirdiği ve bunun asla unutulmamasıdır. AKP’ye alternatifi politikaların hayata geçirilmesinin ne denli önemli olduğunu anlatmak her CHP’li için görev addedilmelidir. Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidar olması için önce inanacağız, sonra inandıracağız ve bunu yaparsak inanın başaracağız.

Bunları da Okuyabilirsiniz

80 m²’lik kümesin yıkımı için seferber olundu…

Adana’nın Çukurova ilçesi Söğütlü Fakılar mahallesinde hazine arazisi üzerine kurulmuş bir 80 m² olan tavuk …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir