Yokların kenti Adana!

Demokratik Sol Parti (DSP) Adana İl Başkanı Erhan Saltuk, parti içinde birlik ve beraberliğin önemine değinerek, “Geçmiş dönemde yapılan  hataları yapmadan, geleceğe emin adımlarla ilerleyeceğiz. Bu nedenle; mensubu olmaktan gurur duyduğum partime imkanları en iyi şekilde kullanarak hizmet vermeye devam ediyorum, devam edeceğim” diye konuştu.

Ülke siyasetini değerlendiren Başkan Saltuk, “Esnaf mağdur, çiftçi mağdur, nereden tutsak orada elimizin kaldığı bir buhran yaşadık ve yaşıyoruz. Ekonomik koşullar yüzünden kimi insanlarımız da maalesef intihar etti. Şu an vatandaşın en büyük sorunu geçim sıkıntısı, hükümet yönetemiyor, olmuyor, Demokratik Sol Parti tüm bu sorunları çözmek adına var” dedi.

Adana’nın oldukça geri kaldığını belirten DSP Adana İl Başkanı Erhan Saltuk, “Bir zamanların sanayi ve tarım şehri, dizilere filmlere konu olan, Türkiye’nin 4. Büyük kentinden 8. Büyük kentine dönüşen Adana geçmişten bu yana hala yönetilemiyor. Adana’nın ne kadar geri kaldığını söylememize gerek yok zaten bunu yaşayan herkes görüyor” şeklinde konuştu.

Ülke siyasetini ve Adana’yı masaya yatırdığımız DSP Adana İl Başkanı Erhan Saltuk gazetemize açıklamalarda bulundu. Partilerinin iktidarlığında tüm sorunların aşılacağını vurgulayan Başkan Saltuk, “Halkıyla kalkınan bir yönetim anlayışını istiyoruz. Zamanında yapılan hataların bilincindeyiz.  DSP olarak bir yerlere geleceğiz. İnsanlarımıza hizmet edeceğiz. Bunan inancımız tamdır” dedi.

Yıllardır sanayide çalışan ve Adana’nın tüm sorunlarını bildiğini ifade eden Başkan Saltuk, şu ifadelere yer verdi:

ADANA’DA YETERSİZ BELEDİYE YÖNETİMİ VAR

“Bana göre Adana’da son derece  yetersiz belediye yönetimi var. Herkes herkesle kavgalı. Seyhan’da ve Büyükşehir’de  halkın sosyal yaşamını etkileyebilecek hizmetler maalesef yok. Sadece kavga eden,  eleştirmekten başka bir şey yapmayan halkını düşünmeyen adaletsiz bir yönetim anlayışı var.

TEK AMACIMIZ ADANA’YA HİZMETTİR

Gaziantep başta olmak üzere Konya, Bursa, Kayseri’ye baktığınızda Adana’nın ne kadar geri kaldığını görebilirsiniz. Adana’yı hak ettiği günlere kavuşturacağız. DSP’ye fırsat verildiğinde turizm için ne gerekiyorsa yapacağız. İki tane ırmağımız var, çok iyi bir şekilde değerlendireceğimize inanıyoruz. Görsel şovlar yapılabilir, birçok spor aktivitesi yapılabilir. Biz bunları insanlara sunacağız, tek amacımız Adana’ya hizmettir.

TEŞVİK İMKANLARI SAĞLANMALI

Ben, bir sanayici ve iş adamıyım. Yatırımların yapılarak  sanayicilere teşvik imkanları sağlanmalı. İnsanlar desteklenip üretime dahil edilmeli. Belediyenin gelirleri az gelse bile döner sermaye imkanı oluşturulmalı. Bunları gerçekleştirebilirsek  belediyenin gelirleri de artmış olur. Sadece vergi ya da su parasıyla değil, iş yerlerinden sağlanan reklam ya da tabela vergisiyle değil,  gelen parayla bir iş imkanı sağlaması lazım diye düşünüyorum. Onu da yapacağız.

BELEDİYE HİZMET ETMEK İSTİYORSA TURİZMİ GETİRMELİ

Eğer bir belediye hizmet etmek istiyorsa öncelikle turizmi getirmelidir. Şehrin ortasından iki tane ırmak geçiyor, tarla sulamaktan başka bir işe yaramıyor. Yarım saat altı deniz, yarım saat üstü yayla, bunun yanı sıra bir sürü tarihi dokusu olan bir şehirde yaşıyoruz. Yağmur yağdığı zaman kış, güneş çıktığı zaman yaz olan bir şehirdir.

YEREL YÖNETİMLERİN ÇALIŞTIKLARINA İNANMIYORUM

365 gün çalışılacak yegane bir kentimiz var. Avrupa’nın her hangi bir ülkesinde olsak, turizmin gözbebeği olacak bir kentiz. Maalesef bunlarla ilgili en ufak bir çalışma bile yok. Yaptıkları zaten yerel yönetimlerin asıl görevidir. Yerel yönetimlerin çalıştıklarına inanmıyorum. Bu şimdiki yönetim için değil, öncesinde de aynı sorun vardı.

YOKLARIN KENTİ ADANA

Metro Adana’ya hitap ediyor mu? Hayır. Metro 15 yıldır burada. İnsanlara hitap etmiyor. Özel halk otobüsü yok. Metro iki mezarlık arası çalışıyor. Güzergahı çok yanlış. Olması gereken şey ise şehir merkezi, hastaneler ve stadyum, üniversite arasında bir metro projesi. Bu var mı yok. Kısaca ifade etmek gerekir ise maalesef yokların kenti Adana.”

En önemli iki güçlerinin Halk ve Hak olduğunu belirten DSP Adana İl Başkanı Erhan Saltuk,

DSP’DE ADALETÇİ, HALKÇI BİR ANLAYIŞ VAR

“DSP’de adaletçi  halkıyla milliyetçi, halkçı bir anlayışı var. DSP siyasi yelpazede merkez solda yer alan, parlamenter düzene ve anayasaya bağlı olan sosyal demokrat bir partidir. Başta Demokratik Solcu gençler olmak üzere, özellikle kuruluşundan beri partimizin içinde yer alanlar ile, Sol’a yüksek bir bilinç ve inançla bağlı olanlar ortaya çıkan siyasal tabloda DSP üzerinde oynan oyunlar konusunda parti kamuoyunu aydınlatma görevini üstlenmişlerdir.

DEMOKRATİK SOL GENÇLİK OLARAK YENİ BİR MÜCADELE BAŞLATACAĞIZ

Demokratik Sol doğrultu tutarlılığında yürütülen bu harekete Demokratik Sol Gençlik olarak büyük bir özveriyle katılmayı yüce bir görev sayıyoruz. Demokratik Sol Gençlik olarak  yeni bir mücadele başlatacağız. Demokratik Sol Hareket’in temel yaklaşımlarını ve ilkelerini benimseyen her Atatürkçüyü, Ecevitçiyi, Demokratik Solcuyu, halkçıyı, emekçiyi, demokratı, sosyal demokratı, toplumcuyu, demokratik sosyalisti, Kemalisti, yurtseveri, ulusalcıyı, evrenselciyi, özgürlük ve bağımsızlık tutkununu, ilericiyi, kadın hareketi destekçisini, özgür insanı emperyalizmin DSP üzerindeki oyununa direnmek ve geçit vermemek için dayanışma içinde olmaya çağırıyoruz” şeklinde açıklamalarda bulundu.

ÜLKEDE BAŞTAN AŞAĞI HER ŞEY YANLIŞ

Ülkede baştan aşağı her şeyin yanlış olduğunu ifade eden Başkan Saltuk, “Eğitimden sağlığa, tarımdan ekonomiye kadar tüm sistemler yanlış gidiyor. Biz Demokratik Sol Parti olarak bu düzene son vermek adına varız, biz halkın ve Hak’kın yanındayız. Maalesef lafla da peynir gemisi yürümüyor. Siz Cumhurbaşkanı adayı olmayacaksınız, alakasız insanları aday göstereceksiniz, olmaz. Biliyorsunuz ki o getirdiğiniz insanlarla kazanamayacaksınız. Ben Ak Parti ile Cumhuriyet Halk Partisi’nin ortak çalıştığını düşünüyorum. Biri iktidarda memnun diğeri muhalefette memnun. Böylelikle ülkede oynanan oyunlar da abdalın malumudur…”

Bunları da Okuyabilirsiniz

80 m²’lik kümesin yıkımı için seferber olundu…

Adana’nın Çukurova ilçesi Söğütlü Fakılar mahallesinde hazine arazisi üzerine kurulmuş bir 80 m² olan tavuk …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir