Yumurtalık ticari anlamda büyüyecek…

Hatay Deniz Otobüsleri güzergâhına Yumurtalık’ın da dahil edilmek istendiği belirtildi…

Yumurtalık Turizmini Geliştirme ve Çevreyi Koruma (YUM-ÇEV) Dernek Başkanı Av. Volkan Tarık Çay, Yumurtalık ilçesinin kalkınması adına birçok çalışmalara imza attı.

KİMSENİN GÜCÜ YETMEZ!

Geçtiğimiz aylarda da Ceyhan ve Yumurtalık ilçelerinin Osmaniye bağlanacağı iddialarına sert tepki gösteren Başkan Av. Çay, “Ceyhan’ı ve Yumurtalık’ı Adana’dan kopartmaya çalışıyorlar ama buna kesinlikle izin veremeyiz. Osmaniye kalkınsın büyükşehir belediyesi vasfı kazansın diye şehrimizin en güzide ilçelerini elimizden almaya kimsenin gücü yetmez” demişti.

KARAVAN TURİZMİ YAYGINLAŞTIRILMALI

Başkan Av. Çay, Yumurtalık ilçesinde Karavan Turizmin yaygınlaştırılması için de proje hazırlıklarına başladı. İlçenin doğal güzellikleriyle ve kültürel değerleriyle kamp turizm açısından eşsiz olabileceğini belirten Av. Volkan Tarık Çay, Türkiye Kamp Karavan Derneği Adana şubesi üyeleri ile bir araya gelerek, karavan parkuru için neler yapılabileceğini konuştu.

BAŞKAN ÇAY’DAN GİRİŞİMİ BAŞLATMASINI BEKLİYORUZ…

Türkiye Kamp Karavan Derneği Adana şubesi üyeleri, “Yumurtalık ve Karataş ilçelerinde kasım ayının sonu olmasına rağmen hala güneş ve hava çömerliğini gösteriyor. Bazı vilayetlerden dostlarımız Adana’ya gelmek istiyorlar ama biz geri çevirmek zorunda kalıyoruz. Karavan Parkurumuz yok demeye utanıyoruz o nedenle Yumçev. Başkanı Av. Volkan Tarık Çay beyden bu girişimi başlatmasını bekliyoruz” ifadesini kullandılar.

HADO’NUN YUMURTALIK KIBRIS SEFERLERİNİN BAŞLAMASI İÇİN KOLLARI SIVADI

Adana’nın ilçelerinde etkin söz sahibi olan YUM-ÇEV Dernek Başkanı Av. Volkan Tarık Çay, Adana ve ilçelerinin en iyi yerlere gelmesi adına yaptığı çalışmalar takdir topluyor. Birbirinden farklı projelerle karşımıza çıkan ve Av. Volkan Tarık Çay, en son Hatay Deniz Otobüsleri’nin Yumurtalık üzerinden Kıbrıs seferleri yapması adına da kolları sıvadı.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfi Savaş’ın “Milli Proje” olarak nitelendirdiği” (HADO) Hatay Deniz Otobüsleri “işletmesi ilk seferini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin Girne Kentine 19 Mayıs 2022 Tarihinde gerçekleştirmişti. Daha sonra Gazimağusa şehri de buna eklenince haftalık sefer sayıları 4’e çıkarılmıştı.

Ağustos Ayı içerisinde Yumcev-Yumurtalık Turizmini Geliştirme Derneğinin davetlisi olarak “3. Geleneksel Yumurtalık Kültür Sanat ve Turizm Festivaline” katılan Hatay Büyükşehir Belediyesi, Ulaşım planlama Şube Müdür Vekili Makine Mühendisi Hayriye Gökce Gök; YUM-ÇEV Dernek Başkanı Av. Volkan Tarık Çay ve yardımcıları Ali Balkan ve Halim Öztoprak’ı görüşmek için Hatay’a davet etmişti.

Aralık ayının ilk haftası gerçekleşen ön bilgi edinme görüşmelerinde; Teknik bilgi olarak HADO Deniz ulaşım araçlarının 3 metre’den aşağı derinliği bulunan limanlara yanaşamadığı ve Yumurtalık Balıkçı barınağının buna elverişli olamayacağı vurgulandı.

Ulaşım Planlama Şube Müdür Vekili Gök; şu an 500 gros tonluk gemiler için izin alabildiklerini ve rakamı 2 Bin gros tonluk roro gemileri için çalışma yaptıklarını ve bunu gerçekleştirdiklerinde Hatay –Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasında roro seferlerinin de başlayabileceği imasında bulundu. YUM-ÇEV Başkanı Çay; Yumurtalık Bölgesine yapılacak yatırım projeleri için şimdiden hazırlıklı olunmalı, Hatay, Adana ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasında deniz ulaşım köprüsü kurulabileceğini ve bölgenin ticari alanda kalkınmasına büyük katkılar sağlayacağını ifade etti.

Bunları da Okuyabilirsiniz

80 m²’lik kümesin yıkımı için seferber olundu…

Adana’nın Çukurova ilçesi Söğütlü Fakılar mahallesinde hazine arazisi üzerine kurulmuş bir 80 m² olan tavuk …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir