Kentsel Dönüşüm DAİMFED’in önceliklerindendir

DAİMFED (Doğu Akdeniz İnşaat Müteahhit Birlikleri Federasyonu) ve 5 Ocak TV’nin ortaklaşa organize ettiği ‘Mahalle mahalle Kentsel Dönüşüm’ bilgilendirme ve aydınlatma proje etkinliği tüm hızıyla devam ediyor. Can Yıkım Hafriyat Şirketinin sponsorluğunda Yüreğir PTT Evleri Mahallesinde gerçekleştirilen platforma Adana Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Daire Başkanı Özlem Karaoğlan, DAİMFED Kentsel Dönüşüm Mevzuat Başkanı Timuçin Güvercin, DAİMFED Genel Sekreteri Enes Yılmaz, Adana Yıkımcılar ve Hafriyatçılar Dernek Başkanı Seyfettin Can ve PTT Evleri Mahallesi Muhtarı Ali İnce konuk oldular.

İMAR SORUNUNUN AŞILAMAMASINDAN DOLAYI YAPILAŞMA SORUNU VAR

Adana Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Daire Başkanı Özlem Karaoğlan; “PTT Evleri Mahallesinin öncelikle Kentsel Dönüşümden önce yerelde imar sorununun aşılamamasından dolayı yapılaşma sorunu var. Dolayısıyla bu çözüldüğünde istenilen yoğunluk ve Yerel Dönüşümü sağlayacak sektör temsilcisi Müteahhitlerinde ilgi göstereceği yapılar oluşacaktır. Ayrıca Kentsel Dönüşüm hakkındaki mevzuat istekleri karşılayamayacağı için tek çıkar yolun bu olduğu aşikardır.” Açıklamasında bulundu.

KENTSEL DÖNÜŞÜM DAİMFED’İN ÖNCELİKLERİNDENDİR

DAİMFED Kentsel Dönüşüm Mevzuat Başkanı Timuçin Güvercin, DAİMFED Genel Sekreteri Enes Yılmaz, DAİMFED Üyesi ve Adana Yıkımcılar, Hafriyatçılar Dernek Başkanı Seyfettin Can ortak açıklamalarında; DAİMFED olarak tüm vatandaşlarımıza gerekli desteği vermekte kararlı olduklarını, DAİMFED in önceliklerinden olan Kentsel Dönüşüm ve Yerinde Dönüşüm konusunda insanımıza faydalı olmak için sektör müteahhitleri olarak Adana gelişimine katkı sağlamak herkesin her kesimin refah medeni sosyal donatılarla gelişmiş yaşama alanları ve yapılarında yaşamını sürdürmesi hakkına inanıyoruz.

DAİMFED VE 5OCAK TV NİN DUYARLILIKLARI VE HASSASİYETLERİ ÖNEMLİ

PTT Evleri Mahallesi Muhtarı Ali İnce; “Kentsel Dönüşüm veya Yerinde Dönüşüm konusu ile alakalı yol alamıyoruz. İmar planlama Belediyelerdeki Bürokrasi bizi yol almakta tıkamaktadır. Bu konularda bize yol gösteren ve Mahallemiz için çok ehemmiyet taşıyan Kentsel Dönüşüm konusunda gösterilen duyarlılıktan dolayı DAİMFED VE 5 Ocak TV ye teşekkür ediyorum. Bizleri bu konuda bilgilendirerek yol gösteren yetkililerin hassasiyeti oldukça bilgilenmemize fayda sağlamıştır.” Dedi.

PTT Evleri Mahalle sakinlerinin yoğun bir katılım ve ilgi gösterdiği toplantıda Kentsel Dönüşüm ve Yerinde Dönüşüme katkı sağlayacak bilgiler paylaşıldı. Mahalle sakinleri ve program konukları karşılıklı soru cevaplarla Kentsel Dönüşüm le alakalı bilgilendirildiler.

 

 

 

Bunları da Okuyabilirsiniz

Hekimler 14 Mart Kahvaltısında Buluştu

Adana Tabip Odası olarak 14 Mart Tıp Haftasında bir dizi etkinlikler düzenlediklerini söyleyen Adana Tabip …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir