ÇÜ’de açılış etkinlikleri

Çukurova Üniversitesi 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Açılış Etkinlikleri programı kapsamında “Kalite Süreçlerinde Öğrencilerimizin Önemi”, “İklim Değişikliği ile Mücadele ve Uyum Çalışmalarında Farkındalık”, “El Ele Güvenli Geleceğe” konulu sunumlar gerçekleştirildi.

Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen konferanslar dizisine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Neslihan Boyan, ÇÜ Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Nigar Yarpuz Bozdoğan, ÇÜ Öğrenci dekanları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Neslihan Boyan ilim, teknoloji ve sanat alanlarında eğitim-öğretim faaliyetlerini yürütürken, yüksek nitelikli araştırma-geliştirme çalışmaları yaparak bilgi birikimlerini ulusal ve uluslararası düzeyde insanlık yararına sunmayı amaçladıklarını ifade etti.

Öğrenci Dekanları Prof. Dr. Oğuz Yoldaş, Doç. Dr. Birsel Aybek, Dr. Öğr. Üyesi Esin Canlı öğrencilerle belli aralıklarla toplandıklarını çeşitli sportif kültürel ve sanatsal etkinlikler yapacaklarını ifade etti.

Açılış konuşmalarının ardından ‘Kalite Süreçlerinde Öğrencilerimizin Önemi’ başlıklı sunumu Diş Hekimliği Fakültesi 4. sınıf öğrencisi Kalite Elçisi Dilara Özöncel, İklim Değişikliği ile Mücadele ve Uyum Çalışmalarında Farkındalık başlıklı sunumu Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü 4. sınıf öğrencisi İklim Elçisi Mustafa Keskin, El Ele Güvenli Geleceğe başlıklı sunumu ise Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri Birim Sorumlusu Ömer Akgöllü yaptı.

Cinsel Taciz ve Cinsel Saldırıya Karşı Destek Birimi Tanıtıldı

Ayrıca 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı Açılış etkinlikleri kapsamında Çukurova Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi’ne (KADAUM) bağlı olarak 04 Ocak 2022 tarih ve 1/5 sayılı Çukurova Üniversitesi Senato kararıyla kurulan “Cinsel Taciz ve Cinsel Saldırıya karşı Destek Birimi (CTS) tanıtımı yapıldı.

Birim Koordinatörü Prof. Dr. Nigar Yarpuz Bozdoğan birimin kurulma amacı ve çalışma şekli hakkında bilgi vererek CTS WEB sayfasını tanıttı. Prof. Dr. Bozdoğan, her öğrencinin cinsel saldırı veya cinsel taciz ile ilgili bir sorun yaşamaları halinde her akademik birimde sorumlu olan öğretim elemanlarına ile doğrudan CTS birimine nasıl ulaşabilecekleri hakkında da bilgiler verdi.

Bunları da Okuyabilirsiniz

Üniversitelerarası CTS Destek ve İletişim Grubu Çalıştayı Çukurova Üniversitesinde Yapıldı

Bu yıl 23.’sü düzenlenen Üniversitelerarası Cinsel Taciz ve Saldırıya Karşı İşbirliği, Destek ve İletişim Grubu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir