Karikatür Festivali’ne muhteşem açılış

Çukurova Belediyesi’nin bu yıl 5’incisini düzenlediği Uluslararası Çukurova Karikatür Festivali usta çizerlerin katıldığı muhteşem bir törenle başladı.

Başkan Soner Çetin, sanatın her dalına olduğunu gibi karikatüre de büyük önem verdiklerini belirterek, festivali önümüzdeki yıllarda daha fazla etkinliğin olduğu ulusal ve uluslararası düzeyde daha çok ses getiren bir düzeye çıkarmak istediklerini söyledi.

Uluslararası Çukurova Karikatür Festivali görkemli bir törenle başladı. Çukurova Belediyesi Başkanı Soner Çetin, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Usta Gazeteci Metin Uca, yurt içinden ve dışından gelen usta çizerlerin katılıyla yapılan açılış törenine özellikle gençlerin büyük göstermesi dikkat çekti.

Kurdele kesiminden sonra Orhan Kemal Kültür Merkezi Fuayesinde bulunan Ustaların Sergisi açılışı yapıldı. Ardından Orhan Kemal Kültür Merkezinde etkinliklere devam edildi. Ankara Sanat Merkezi oyuncularının pandomim gösterisi büyük beğeni toplarken Başkan Soner Çetin açılış konuşmasında sanatın her dalına olduğu gibi karikatüre de çok önem verdiklerini söyledi.

Başkan Soner Çetin, “Biz çocukluğumuzda Gırgır ve Fırt gibi dergileri takip ederdik. Ama son yıllarda sanatçılarımız büyük zorluklarla mücadele ediyor. Bize rehber olan ışık tutan sanatçılarımızın değerini bilmemiz gerekiyor. Bu festival bu anlayışın sonucu olarak ortaya çıktı. Bu yıl 5’incisini düzenliyoruz. Pandemi nedeniyle birkaç yıl ara vermiştik ama yeniden başlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Değerli sanatçılarımızın katkılarıyla önümüzdeki yıllarda biraz daha etkinlikleri çoğaltılmış, ulusal ve uluslararası düzeyde daha çok ses getiren bir festival haline getirmeyi istiyoruz” dedi.

Orhan Kemal Edebiyat Festivali, Jakaranda Kültür ve Sanat Festivali gibi etkinliklerle Çukurova’yı kültür sanat kenti haline getirdiklerini belirten Başkan Soner Çetin, Çukurova halkının kendilerinden kültür sanat alanında neler beklediklerini bildiğini kaydetti. Başkan Soner Çetin, “Sanatla kalın, karikatürlü kalın, karikatüre sahip çıkın” ifadesini kullandı.

Seyhan Belediye Başkanı Akif Akay da karikatürün güldürürken düşündüren önemli bir sanat dalı olduğunu vurguladı.

Karikatürist Hicabi Demirci ise karikatürün mizah sayfalarından kovulduğunu, dergilerin eskisi gibi satılmadığını söyledi. Karikatüristlerin çocuklara ve gençlere dokunması için festivallerin önemine değinen Hicabi Demirci, “Karikatürle ilgilenen genç daha demokratik ve hoşgörülü olacaktır. Bu festival de böyle bir ihtiyaca cevap veriyor. Bundan dolayı Başkan Soner Çetin’e teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Açılış töreninin ardından etkinlikler söyleşi ve çizim atölyeleri ile devam etti.

 

 

Bunları da Okuyabilirsiniz

Hekimler 14 Mart Kahvaltısında Buluştu

Adana Tabip Odası olarak 14 Mart Tıp Haftasında bir dizi etkinlikler düzenlediklerini söyleyen Adana Tabip …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir