“KADINA YÖNELİK ÖRTÜLÜ VE AÇIK HER TÜRLÜ ŞİDDETİN KARŞISINDA OLACAĞIZ”

Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Adana İl Başkanı Ebubekir Yıldırım “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” dolayısıyla yazılı bir basın açıklaması yaptı.

Başkan Yıldırım yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Birleşmiş Milletler Genel Kurulu kararı ile kadına yönelik şiddete farkındalık oluşturmak için ilan edilen 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü isterdik ki ülkemiz açısından önem arz eden bir gün olmasın. Bizler kadına, ormana, hayvana nefes alıp veren her canlıya yönelik sıfır şiddetin yaşandığı bir toplumda yaşamak dolayısı ile bu farkındalık gününe yabancı olmak isterdik fakat ülke gerçeğimiz bizi çok vahim bir tablo ile yüzleştirmektedir. Hemen hemen her gün gündemimizde olan kadına yönelik şiddet, mevcut adalet politikaları ile önlenemezken, içi boşaltılan değerler ve kutuplaştırıcı siyaset dili ile birleşince ‘şiddet’ başlı başına toplumumuzu kuşatan bir olguya dönüştü.

Gelecek Partisi olarak,

Kadının, aileyi, dolayısı ile toplumu oluşturan en temel özne olduğunu biliyoruz. Kadına yönelik şiddetin yalnızca fiziksel değil, psikolojik, duygusal, ekonomik, sosyal ve söylemsel boyutlarda da gerçekleştiği günümüzde İstanbul Sözleşmesi’ni güçlü bir çözüm ortağı olarak görüyor, iktidarımızda kadının her alanda eşit temsiliyeti için güçlü bir dizi politika ile yola çıkıyoruz. Kadınlara yönelik, örtülü ve açıktan her türlü şiddetin bugün karşısında olduğumuz gibi, yarın da karşısında olacağımızı bir kez daha yüksek sesle söylüyoruz.

Gelecek Partisi olarak, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddette Karşı Uluslararası Mücadele Gününde yanınızdayız!”

Bunları da Okuyabilirsiniz

YPR Seyhan Adayı’ndan ÇGC’ye ziyaret

Yeniden Refah Partisi Seyhan Belediye Başkan Adayı Seyithan Yıldız ve beraberindeki heyet ile Çukurova Gazeteciler …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir