Hem büyükşehri hem de birçok ilçenin belediyelerini alacağız.

Adana’nın tanınmış siyasetçilerinden ve Adana Taşımacılık Nakliye şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Çukurova Belediyesi CHP Meclis Üyesi Cahit Benli ile bir araya gelerek gündemi ve önümüzde gerçekleşecek olan yerel seçimleri konuştuk.

Ülkenin gidişatının oldukça kötü olduğunu vurgulayan Benli, “Ülkemizin gidişatını çok karanlık görüyorum. Çocuklarımıza daha iyi bir gelecek için CHP diyerek insanlarımızı ikna etmeliyiz. Yoksa daha da karanlığa gideceğiz. Evet, bir seçim atlattık ama yeniden bir seçim var, çünkü bu kriz bu şekilde devam etmez, edemez…” diye konuştu.

Belediyeciliği sosyal demokratların yöneteceğini ifade eden Cahit Benli, “2024 yerel seçimlerinde iddialıyız ve yeni büyükşehir belediyelerini alacağız. Belediye işi sosyal demokrat işidir, belediyeciliği biz yaparız. Yerel seçimlerde de Adana’da hem büyükşehri hem de birçok ilçenin belediyesini alacağımıza inanıyorum” dedi.

Yıllardır siyasetin içinde olan birisiniz, öncelikle ülkenin durumunu ve genel siyaseti biraz değerlendirebilir misiniz?

Ülkede ekonomik baskıların bu kadar arttığı, işsizliğin tavan yaptığı, iflasların art arda geldiği, ailelerin bin bir umutla, bin bir zorluklarla üniversite okuttuğu çocuklarının, gençlerinin işsizliği ve saymakla bitmeyen, ardı arkası kesilmeyen sorunlarla mücadele ediyor. Gün olmuyor ki zamlara uyanmayalım. Ciddi anlamda oldukça zorlu bir süreçten geçiyoruz.

ÜLKENİN GİDİŞATINI KARANLIK GÖRÜYORUM

Ülkemizin gidişatını çok karanlık görüyorum. Çocuklarımıza daha iyi bir gelecek için CHP diyerek insanlarımızı ikna etmeliyiz. Yoksa daha da karanlığa gideceğiz. CHP ilkeli duruşuyla, yıllardan beri çiftçinin, memurun, köylünün, esnafın ve öğrencinin her zaman yanında olan; özgürlükçü, demokrat, kendi içinde sürekli yenilikçi olan bir parti olduğu için Cumhuriyet Halk Partisi. Yıllardan beri yok olmayan ve Atatürk’ün bizlere bıraktığı bir mirastır. Köklü bir partidir, diğerleri gibi derneklerde ya da kahve ortamlarında kurulmamıştır. Evet, bir seçim atlattık ama yeniden bir seçim var, çünkü bu kriz bu şekilde devam etmez, edemez…

Önümüzde ki yerel seçimlerde neler olur, neler yapılmalıdır, biraz değerlendirebilir misiniz?

2024 yerel seçimlerinde iddialıyız ve yeni büyükşehir belediyelerini alacağız. Belediyecilik konusunda başkanlarımızın çok başarılı sınavlar verdiğini kamuoyu da biliyor.

BELEDİYE İŞİ SOSYAL DEMOKRAT İŞİDİR

Gerek toplumumuz, gerek kentimizde hızla artan işsizlik sorununa yerel yönetimler olarak çözüm bulacak ve çalışacak bizim partimizin belediye başkanları olacaktır. Kentimizde yer alan mahalli temelde (kuaförlük, aşçılık gibi) ve buradan ayrılan büyük sanayi kuruluşlarından yardım alarak meslek edindirme kurslarının açılmasını teşvik edip işsiz insanların meslek sahibi olarak istihdama kazandırılması yine Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanları tarafından sağlandı ve sağlanmaya devam edecektir. Belediye işi sosyal demokrat işidir, belediyeciliği biz yaparız. Yerel seçimlerde de Adana’da hem büyükşehri hem de birçok ilçenin belediyesini alacağımıza inanıyorum.

Cumhuriyet değerleri bizim için olmazsa olmazımızdır. Atatürk ilkelerinin bekçisi olduk, görevimizi yerine getirmek için mücadele verdik. CHP’nin başarısını kendi başarımız bildik. Bugün hepimiz için tekrar yepyeni umutlar var.

Meclis üyesi olarak yaptığınız çalışmalardan bahseder misiniz?

KOORDİNELİ ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ

Meclis üyesi olarak elimden geldiği kadar önce mahallemin sonra ilçemizin sorunlarıyla ilgilendim. Mahalle temsilciliğiyle beraber koordineli bir şekilde çalışmalar yaptık. İhtiyacı olan arkadaşlara iş imkanı sağladık. Cumhuriyet Halk Partisi içinde yer alarak ilçemizi, meclisimizde temsil ediyorum.

HALKIN HUZURU İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Başkanımız Sayın Soner Çetin’in yıllardır Çukurova’da yaptığı çalışmalar aşikar, ilçemiz her geçen gün daha da büyüyor, güzelleşiyor. Çukurova ilçesinin kaldırımıyla, asfaltıyla, altyapı sorunları gibi birçok sıkıntıya hizmet getirdik. Hep birlikte ilçenin ve halkın huzuru için çalışıyor ve çalışmalara devam ediyoruz. Belediyemiz asli görevini yerine getirmektedir. Bizim de mutlaka bunda bir katkımız vardır.  Esnaflarımızla, derneklerimizle ve benzeri tüm kurumlarımızın toplantılarına katılmaya, eşlik etmeye çalışıyorum.

Meclis üyesi olarak sivil toplum kuruluşlarıyla bağlantınız ne durumda?

Elimden geldiğince yardımcı ve destek olmaya çalışıyorum. Etkinliklerinde, toplantılarında olabildiğince bulunmaya çalışıyorum. Mahallemiz içerisindeki Cumhuriyet Halk Partisi üyeleriyle birlikte sorunlarla ilgileniyoruz. Sakatlarımız, engellilerimiz, yaşlılarımız ile ilgili ihtiyaçlarımızın giderilmesi ve diğer tüm sıkıntılarımızı tespit ederek sosyal işlere bildiriyoruz.

Adana Taşımacılık şirketinin Yönetim Kurulu Başkanısınız, biraz şirketten bahsedebilir misiniz?

Firmamız kuruluş tarihleri farklı, mazisi 45 – 50 yıla dayanan 11 adet nakliyat ambarının bir araya gelmesi ile 1995 yılında kurulan bir Şirkettir. Bu birleşmede amaç; daha iyi, daha yeni, çağdaş donanımlı, kaliteli, hızlı ve yüzyıla uyumlu hizmeti sunmaktır. Taşınan malların % 95 ` i ticari mallardır. Bu nedenlerden dolayı şirketlere ticari anlamda daha ciddi ve güvenilir hizmeti sunmayı hedef seçmiştir. Sektörümüz 1950 ` li yıllarda Eminönü ve Sirkeci `de yağ iskelesi adı verilen yerde, dağınık bir şekilde daha iptidai şartlarda yüklemeler yaparak bu işlere başlamıştır.

Bu yüklemeler gemilerle yaklaşık 20 – 25 günde Adana` ya ulaştırılabiliyordu. Bu giden mallar limandan çekilerek çeşitli şekillerde müşterilere ulaştırılıyor ve hatta müşteriler gelip gemilerden kendi mallarını kendileri teslim alıyordu. Şu anda firmamız İstanbul ‘da merkezi Sefaköy’de  bulunan  aktarma merkezinde yaklaşık 5000 m² kapalı,  alanda daha düzgün ve komplike bir şekilde şubelerden gelen mallarla birleştirilerek sevkiyat yapmaktadır.

Bu sevkiyatları gelişen Türkiye şartlarında otobana, köprüler, yollar sayesinde 2 günde hatta ekspres servis ile 1 günde ( 14 – 18 saat ) müşterilerimize teslim etmiş oluyoruz. İşte bu gelişen şartlarda taşımacılık sektörü tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’ de de hızlı bir gelişme ve büyüme kaydetmektedir. Firmamız da bu sıcak gelişmelere bakarak gerçek rekabet ortamı çerçevesinde kulvarını genişleterek tüm Türkiye geneli sevkiyat, dağıtım, organizasyon, depolama, lojistik vb. alanlarda 21. Yüzyılda yerini almak zorunluluğu hissetmektedir.

İstanbul – Adana arasındaki en etkin taşımacılık firması olan Adana Taşımacılık nakliye hizmeti boyunca tüm riskleri üstlenmiştir. Yurtiçinde çalıştığımız bölgelerde (Marmara, Ege Bölgesi, İç Anadolu Bölgesi, Doğu Anadolu Bölgesi, Güneydoğu Anadolu Bölgesi, Akdeniz Bölgesi ) donanımlı sürücü ve personelimiz ile en hassas ve değerli ürünlerinizin en etkin, güvenli ve ekonomik koşullarda yapıyoruz.

Bunları da Okuyabilirsiniz

80 m²’lik kümesin yıkımı için seferber olundu…

Adana’nın Çukurova ilçesi Söğütlü Fakılar mahallesinde hazine arazisi üzerine kurulmuş bir 80 m² olan tavuk …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir