Türk Kurultayı Kazakistan’da yapıldı…

Türk Halkları Medeniyet Vakfı ve İlteriş Vakfı iş birliğiyle Kazakistan’ın Almatı kentinde ‘Tarihte ve Gelecekte Türk Kadınının Yeri ve Önemi’ konulu uluslararası Kurultay düzenlendi. 27-30 Ekim 2023 tarihlerinde ikincisi düzenlenen Kurultay’da Türk devletlerinden birçok davetli yer aldı.

Türk Halkları Medeniyet Vakfı Başkanı Ahmet Dağduran’ın açılış konuşmasıyla başlayan kurultayda, ‘Türklerin Kadına Verdiği Değer’, ‘Kültür, Sanat, Siyaset ve Eğitimde Kadın’, ‘Türk Devletlerinin Kadına Bakışı, Tarihi İsmini Yazdırmış Türk Kadınları’ gibi birçok başlıkta sunumlar gerçekleştirildi.

2018 Yılının Mayıs ayında yapılan ilk kurultaya da sadece yazarımız Harika Ufuk davet edilmişti. Cumhuriyetin 100. Yıl dolayısıyla yapılan ikinci kurultayada yine Harika Ufuk ve  kızı pedagog (çocuk gelişim uzmanı) Seda Kara ile Adana’yı temsilen konuşma yapmak üzere davet edildi. Orada Cumhuriyetin yüzüncü yılı ve Atatürk’ü anlatan bir konuşma yaparak, Cumhruyetin yüzüncü yıl dolayısıyla bestelenen şiirini de  kurultaya davet edilen çok sayıda Türk kadınıyla paylaştı.

Kurultay’da katılımcılara teşekkür belgesi ve plaketler takdim edildi. Yoğun geçen kurultay programı süresince Kazakistan’da birçok toplantı ve görüşmeye katılan davetliler aynı zamanda Türkiye’nin Kazakistan Almatı Başkonsolosluğu tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet’tin 100. Yılı dolayısıyla düzenlediği kutlama resepsiyonuna katıldı.

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir