SEYHAN’DAN ÖĞRENCİLERE, “ SINAV KAYGISI” EĞİTİMİ

Öğrenci dostu Seyhan Belediyesi’nin öğrencilere yönelik hizmetleri her geçen gün artarak devam ediyor. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nde görev yapan psikologlar, bilgi evlerinde sınava hazırlanan öğrenciler ile “ Sınav Kaygısı” eğitiminde buluşarak kaygı seviyesi artmış öğrencilerin sınav öncesi kaygılarını tanımaları, baş edebilmeleri ve sağlıklı bir sınav süreci atlatabilmeleri amacıyla önemli bilgiler aktardı.

EĞİTİMDE SINAV KAYGISI İLE BAŞ ETME 

YÖNTEMLERİ HAKKINDA BİLGİLER VERİLDİ

Seyhan Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Sınav kaygısı, öğrencilerin öğrenmiş oldukları bilgileri etkili kullanamamasına, verimli ders çalışamamalarına yol açarak, başarısız olmakla ilgili yüksek seviyede strese neden olmaktadır. Öğrencilerin birçoğu sınav zamanlarında yoğun kaygı yaşamakta ve bunu çeşitli duygularla ya da bedensel duyumlarla aktarmaktadır.  Alternatif bakış açısı ve beden çalışmaları ile sınav kaygısını optimal seviyeye getirerek kaygının öğrenciler için daha işlevsel olmasını sağlamak mümkün. Eğitim esnasında verilen tüm bilgiler ve deneyimsel öğrenme metodu ile bizzat öğrencilerin deneyerek öğrenmesini kolaylaştıran uygulamalar yer alıyor. Ayrıca öğrenciler, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü psikologlarından ihtiyaç duyduklarında profesyonel destek almak için her zaman birimimize ulaşabilirler.” denildi.”

ANNE VE BABALAR ÇOCUKLARINA DESTEK OLMALIDIR

Sınav kaygısı yaşayan öğrencilerde, fiziksel ve duygusal belirtilerin de yaşanabileceğinin ifade edildiği açıklamada şu görüşlere yer verildi, “Eğitimlerde öncelikli hedef, olumsuz düşünce, duygu ve davranışların daha gerçekçi tabanda yaşanmasını sağlamak.  Bunların önüne geçmek için anne ve babalara da çok önemli görevler düşmektedir. Anne ve baba, sınava hazırlanan çocuklarının sonuç ne olursa olsun her zaman yanında olduğunu hissettirip destek vermelidir”

BAŞKAN OYA TEKİN’E TEŞEKKÜR ETTİLER

Sınav kaygısı eğitimi alan öğrenciler zorlu sınav süreçlerine hazırlanırken, kendilerine böyle bir imkanın sağlanmasından dolayı Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

Bunları da Okuyabilirsiniz

Gürer: “Kurban için bakan var, ama alan sınırlı”

CHP Niğde Milletvekili ve Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir