KIZILAY BAŞKANINA: NEDEN İSTİFA ETMİYORSUNUZ?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, TBMM Deprem Araştırma Komisyonu Üyesi, Jeoloji Yüksek Mühendisi Dr. Müzeyyen Şevkin, Meclis Deprem Araştırma Komisyonu’nda Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ı istifaya çağırdı. Dr. Şevkin, Kınık’a “Neden istifa etmiyorsunuz, çadır, kan gıda maddesi satmak nedir?” diye sordu. Şevkin, “50 binin üzerinde vatandaşımızın hayatını kaybettiği böyle bir ortamda sınıfta kalan Kızılay’ın başkanı olarak bir de milletvekili adayı olacağınız konuşuluyor. Hangi başarınızdan dolayı milletin karşısına çıkacaksınız” diye konuştu.
“AFAD DA KIZILAY DA ENKAZ ALTINDA KALDI”
İlkokuldan başlayarak, çocukların Kızılay Kolu Başkanı olmak için yarıştığı, insanların kan vermek için yarıştığı, tek görevi  bir savaş ya da afet sırasında yardım götürmek olan Kızılay’ın ticari metaların satıldığı bir konsorsiyum haline getirildiğini kaydeden Dr. Şevkin, şunları söyledi:
“50 binin üzerinde vatandaşımızın hayatını kaybettiği böyle bir ortamda sınıfta kalan bir Kızılay’ın başkanı olarak bir de milletvekili adayı olacağınız konuşuluyor. Hangi başarınızdan dolayı milletin karşısına çıkacaksınız. Ben millet adına soruyorum. Milletvekili olarak millet adına sormak durumundayım.  AFAD ve Kızılay’ın birbirine destek olduğu söyleniyor ama AFAD’ın da Kızılay’ın da enkaz altında kaldığını gördük. “Bir Evim, Bir Yuvam Olsun” kampanyasından aldığınız parayı nasıl yöneteceksiniz? Şeffaf olarak kamuoyu ile paylaşacak mısınız?
TARİHİ GEÇMİŞ GIDALARA DİKKAT ÇEKTİ
Tarihi geçmiş gıdaların vatandaşlara dağıtıldığına yönelik iddialar var. Hayatını kaybetmiş insanların dışında hayatta kalmaya çalışan insanlara nasıl böyle bir davranış sergilenebilir? Ulvi ve kişilerin koşarak yardım ettiği Kızılay’da böyle bir şeyin yaşanmamış olmasını diliyorum. Kızılay, kan bağışlarının karşılıksız ve hiç kimsenin telaşa düşmeden kan alabileceği bir duruma ne zaman gelecek?
Kamuoyunda 5-6 maaş aldığınız iddia ediliyor? Bu konuda da kamuoyunu aydınlatır mısınız? Kızılay, artık bir partinin arka bahçesi olmaktan çıksın. Kızılay Yardım mekanizmaları, bir partinin yardım kolu gibi davranmasın.”
“HÂLÂ MUZ SERASINDA BARINAN VATANDAŞLAR VAR”
“Depremin 50. günündeyiz ve Hatay Samandağ’da hâlâ ‘Muz Serası’nda barınan vatandaşlarımız var” diyen Dr. Şevkin’e yanıt veren Kerem Kınık, “Biz kendilerine farklı bir lokasyon önerdik fakat onlar arzu etmediler. Eşlerinin onayını beklediler. Kendi evlerinin bahçelerine çadır istediler. Tamamına çadır temin ettik” diye konuştu.
“DEPREMZEDE DURURKEN ÇADIR SATILIR MI?”
Kızılay Başkanı’nın Kızılay’ın stoklarında çadır olduğuna yönelik açıklamalarına tepki gösteren Dr. Şevkin, “Peki neden ilk anda çadırları göndermek yerine depolarınızda sakladınız. Stokta çadır varsa ilk anda depremzede vatandaşa mı iletilmeliydi, yoksa satılmalı mıydı?” diye sorunca, Kızılay Başkanı Kınık, “Kamuoyunun hassasiyetini anlıyorum. Bana sorsalardı göndermeyin, ‘bizim kendi lojistiğimiz var’ derdim. Bana sorulmadı” diye konuştu.
KAOS OLURMUŞ!
Dr. Müzeyyen Şevkin’in istifa çağrısına da yanıt veren Kızılay Başkanı Kerem Kınık, istifa etmeyeceğini anlattı. Kızılay ve AFAD’ın enkaz altında kaldığına yönelik söylemleri de kabul etmeyen Kınık, tarihi geçmiş gıdalarla ilgili iddiaları reddedip, istifa çağrısına ise şöyle yanıt verdi: “Kızılay bir yönetim kurulu ile yönetilir. Genel başkanı istifa ettiği anda tüzüğümüz gereği Kızılay, iki ay içerisinde genel kurula gitmek zorundadır. Kızılay Genel Başkanı ile beraber yönetim kurulu istifası halinde Kızılay’ın idari anlamdaki işlemleri durur. Kaldı ki oluşacak tartışmalar sonucunda sahada 300 bin gönüllünün yönetilmesi kaotik bir duruma dönüşür.”

Bunları da Okuyabilirsiniz

BORÇLA YAPILAN BAYRAM ZİYARETİ TAT KAÇIRDI

CHP Adana Milletvekili ve TBMM Kit Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, “Bayram süresinde borçlanan vatandaşların yaşadığı …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir