Festivalin lokomotifi: Adana Büyükşehir Belediyesi

 

   

Bu yıl 6’ıncısı düzenlenen Lezzet Festivalinde, Adana Büyük Şehir Belediyesi’nin sürpriz bir konuğu vardı. Büyükşehir Belediyesi, her yıl gerçekleştirilen festivalin en büyük destekçilerinden biri konumunda.

SELVİ KILIÇDAROĞLU BÜYÜKŞEHİR STANDINDA

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, merkez parkta kurulan festival alanını gezdi ve Büyükşehir Belediyesi standına konuk oldu. Selvi Kılıçdaroğlu’nu Başkan Zeydan Karalar ağırladı. Adana Büyükşehir Belediyesi konukların ağırlandığı stant dışında Nitelikli İşgücü Yetiştirme Akademisi (NİYET AKADEMİ) ve Payhane ile festival alanında yerini aldı.

Payhane ve NİYET Akademi stantlarında kursiyerlerin kendi tasarımlarından oluşan hediyelik ahşap eşya ve el ürünleri, seramik, kaneviçe, punch, dikiş-nakış ürünleri, çini, geleneksel Türk ve dünya mutfağı ürünleri sergilenip halka sunuldu. Payhane kursiyerleri Türk ve dünya mutfağı ile ilgili aşçılık eğitimi sonrasında Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika alıyor.  NİYET AKADEMİ’de de bilgisayar, muhasebe, grafik- tasarım gibi bir çok alanda yetişen kursiyerler yine bakanlık onaylı sertifika almaya hak kazanıyor.

KARALAR: HEDEFİMİZ HİÇ KİMSEYİ AÇ BIRAKMAMAK

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, festivalin son günü yaptığı açıklamada ise şu ifadelere yer verdi:

‘’Adana Lezzet Festivali’mizin her sene biraz daha renkli, daha canlı ve katılımı yüksek geçmesinden dolayı çok mutluyuz. Gastronomi turizmi esnafımızın yüzünü güldüren ve istihdamı artıran, Adana halkının önemli gelir kaynaklarından biridir. Valiliğimizin önderliğinde yapılan ve en büyük destekçisi olduğumuz Adana Lezzet Festivali, şehre her açıdan zenginlik katan bir etkinliktir. Bu nedenle eleştirilmesi anlaşılır bir şey değil. Zaten hedefimiz Adana’da kimseyi aç bırakmamak. Bunda da kararlıyız.

Belediyeler ve odalar Adana Lezzet Festivali başarılı geçsin, Adana’mız hakkıyla tanıtılsın diye gereken katkıyı yapıyorlar. Lezzet festivali tüm Adana’nın sahip çıktığı Adana’nın festivalidir.

Yurt içinden yurt dışından 500 bin civarında ziyaretçinin geldiği, Adana’ya ciddi ekonomik katkısı olan bu tür festivalleri desteklemeye ve yapmaya devam edeceğiz.’’

Bunları da Okuyabilirsiniz

SEYHANLIDAN SEYHANLIYA SEYHAN PROJELERİ

Seyhan Belediyesi 2025-2029 stratejik plan hazırlıklılarını Seyhanlıların katılımına açtı. “Seyhanlıdan Seyhanlıya Seyhan projeleri” adı verilen …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir