Esendemir: Anneler, Fedakarlığın simgesidir…

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkan Vekili Cafer Esendemir, toprağın tohumuna gösterdiği şefkat gibi, bedeninde beslediği evladını sevgi, merhamet ve fedakârlık duygularıyla yaşatan tüm kadınların anneler gününü kutladı.

Annelerin, güçlü bir toplumun kılcal damarlarını oluşturan ailede fedakârlığın simgesi haline geldiğini belirten Esendemir, ÇGC Yönetim Kurulu adına yaptığı açıklamada, “Sağlıklı bir toplum, sağlıklı bir aile ve sağlıklı bir gelecek; ancak kendisini huzurlu bir toplum, vatan, millet ve özgürlük mücadelesine adayan annelerin varlığıyla mümkündür. Ailedeki ilk öğretmen olarak toplum adına güçlü bireyler yetiştiren anneler, aydınlık yarınların en önemli güç kaynağıdır. Bu kaynağın değerini iyi bilmeli ve ona gereken kıymeti vermeliyiz.” dedi.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti olarak yönetimde güçlü annelerle yola devam ettiklerini vurgulayan Başkan Esendemir, şunları söyledi; “Anneler, çocukların kahramanı olduğu kadar onun yaşam modelidir. Anneler, gece gündüz demeden onu koruyup kollayan, evladını bedeninde taşırken çalışan ve büyük sancıların ardından dünyaya getirdikten sonra bile onu yücelten tek varlıktır. Yaşamımızı kolaylaştıran ve varlığı ile varlığımıza zenginlik kazandıran annelerimizin değerini bilmeli, onu el üzerinde tutmalıyız. Demokrasi, özgürlük, eşitlik ve vatan sevgisinin mimarlarını yaşatmak için üzerimize düşen görev ve sorumlulukları yerine getirmeliyiz. Unutmamalıyız ki; ancak içlerinde sevgi, saygı, özgüven, inanç, cesaret ve iyilik tohumları ekilen evlatlar, büyüdükleri vakit bu tohumları çoğaltırlar. Bu yönüyle; başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım olmak üzere yurdumuzun bugünlere gelmesinde emeği ve alın teri bulunan kahraman tüm kadınlarımızın, annelerimizin, anne adaylarımızın ve tüm şehit annelerinin anneler gününü kutluyoruz.”

Bunları da Okuyabilirsiniz

ÇGC 49 yaşında

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nin kuruluşunun 49.yıldönümü etkinliklerle kutlandı. İlk olarak Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törene Adana Büyükşehir …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir