Depremde Hayatını Kaybedenler için Kuran-ı Kerim okutuldu

Adana’nın Yumurtalık İlçesinde Hatay, Kahramanmaraş ve 11 ilde meydana gelen depremde hayatını kaybedenler için Ayas Marine Otel de, Yumurtalık Haber Gazetesi İmtiyaz sahibi Halim Öztoprak tarafından Kuran-ı Kerim okutuldu, depremde hayatını kaybedenler dualar ile anıldı.

İlçe Müftüsü Hasan Akman tarafından okunan duaların ardından Müftü Akman Türk Halkının yardım severliğinden söz etti.

Organizasyon programını düzenleyen Halim Öztoprak Dua okunması sonrası yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

“Bugün burada bulunmamızın nedeni 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş, Hatay başta olmaz üzere 11 ilimizde meydana gelen yıkıcı asrın depremi olarak tabir edilen 7,7 ve 7,6 şiddetindeki afette yardımlarını esirgemeyen Yumurtalık Halkı ve güzide devlet görevlileri, STK temsilcileri ve esnaflarımıza teşekkür etmek için bir araya geldik. Rabbimden bir daha böyle acılar yaşatmamasını niyaz eyliyoruz”

Yumurtalık Kaymakamı Doç. DR. Adil Nas, Yumurtalık Belediye Başkanı Türkeş Filik, Belediye Daire amirleri, STK temsilcileri ve Deprem sırasında özveri ve fedakarlık gösteren, yardım toplanmasına vesile olan devletin güzide görevlilerine de İlçenin yerel medya temsilcisi Halim Öztoprak tarafından plaket takdim edildi.

İlçe Kaymakamı Nas Plaket takdiminde yaptığı konuşmada şu açıklamaları kaydetti:

“Büyük depremde çok kayıplar verdik 50.bin üzerinde can kaybımız oldu. Onları rahmetle anıyoruz. Maddi kayıplar bir şekilde telaffi edilir, ama kaybettiğimiz canları geri getiremeyiz. Ülkemiz de vatandaşlar olarak devletimizle birlikte bu yarayı bir şekilde sararız.

Depreme karşı hepimizin hazırlıklı olması lazım. Bilindiği gibi ilçemiz fay hattı üzerinde yer alıyor. Yani üzerinde bulunduğumuz fay hattının Anadolu fay hattında ayrı olduğunu bilim adamları söylüyor. Tabi bu açıklamalar bilimsel çalışmaların sonucunda yapılıyor. O nedenle “Deprem öldürmez, binalar öldürür” sözlerini göz ardı etmememiz gerekir. Gölcük depreminde bunlar yaşandı. Bunlardan kendimize pay çıkarmamız ve ders almamız gereklidir.

Eskiden depremle ilgili “sivil savunma kurumu” vardı şimdi onun yerini “Afat” aldı. Vatandaşlar olarak bilinçlenmemiz şarttır. Deprem sadece bir kurumun sorunu da olmamalı. Tüm vatandaşlar olarak duyarlı olmalıyız.

Japonlar imar konusunda binalarını depreme dayanıklı yaptıkları için en şiddetli depremlerde bile zayiatı az kayıpla veya kayıpsız atlatıyoruz. Bu afeti hep birlikte yaşadık. Bu programda anma hatırlatma mahiyetinde oldu. Bu neden Yumurtalık Haber Gazetesi imtiyaz sahibi Halim Öztoprak’a bu programı düzenlediği için teşekkür ederiz”

Program sonunda Yumurtalık Kaymakamı Doç. Dr. Adil Nas ve Belediye Başkanı Türkeş Filik’in plaketlerini Yumurtalık Haber Gazetesi imtiyaz sahibi Halim Öztoprak sundu.

Kemalpaşa Mahallesi Muhtarı Taner Salıç’ın plaketini Sanko AŞ.Yumurtalık Terminal Müdürü Celal Özdurak verdi.

Yumurtalık Belediye Başkan vekili Süleyman Göçer , Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yalçın Özyürek, Belediye Kordinatörü Şaban Yetkin, Yumder Başkanı Özcan Bilgi, Asil Kebap salonu sahibi Asil Nadir Temirci ve Muhittin Canbazoğlunun plaketlerini Belediye Başkanı Türkeş Filik verdi.

Yumurtalık ilçe Jandarma Karakol Komutanı Üst Teğmen Kutay Aypek, İlçe Emniyet Amiri. V. Volkan Verel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tolga Temir, Tapu Sicil Müdürü Cuma Erol, Kaymakamlık Özel Kalem Müdürü Şaziye Deveci, İlçe Spor Müdürü Hikmet Akdağ ve İlçe Vakıf Müdürü Sibel Aylin Babaoğlan’ın plaketlerini İlçe Kaymakamı Doç. Dr. Adil Nas verdi.

Program sonunda Öztoprak, Daire Amirleri, Siyasi parti ilçe Başkanlarına ve tüm katılımcılara teşekkür ederken, “Bizlerin gözünden kaçan ve hayrını gizli yapan hayırseverlere de ayrıca teşekkür ederim” dedi.

 

Bunları da Okuyabilirsiniz

SEYHANLIDAN SEYHANLIYA SEYHAN PROJELERİ

Seyhan Belediyesi 2025-2029 stratejik plan hazırlıklılarını Seyhanlıların katılımına açtı. “Seyhanlıdan Seyhanlıya Seyhan projeleri” adı verilen …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir