CHP’li Mehmet Kıyıksan’dan adaylık açıklaması

Emek Mahallesi Kapalı Semt Pazarı’nda bir toplantı düzenleyen CHP’li Mehmet Kıyıksan, Seyhan Belediyesi Meclis Üyeliğine A. Adaylığını açıkladı. Katılımın oldukça yoğun olduğu toplantıya CHP’liler, Sivil Toplum Kuruluşları yöneticileri, siyaset dünyasının tanınmış isimlerinin yanı sıra vatandaşlarda iştirak etti.
Mehmet Kıyıksan, öncelikle kendisini yalnız bırakmayan ve destekleyen dostlarına teşekkür ederek konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
HAYALİMİ GERÇEKLEŞTİRMEK İÇİN BU YOLA ÇIKTIM
“Partimizin politikası olan birleşme ve birleştirmeye ‘önce insan’ diyerek katkı sunmak, kapı komşumun tok olduğundan emin olmak ve tüm şehirde yakacağımız ateşi ülkeye yaymak adına büyük bir idealin peşinden koştum, önce ailemin sonra sizin desteklerinizle bu hayalimi gerçekleştirmek için bu yola çıktım.
KEYFİ PROJELERİN KARŞISINDA OLACAĞIM
Artık kendi içimizde “kavga” etmenin bize inananlara zarar verdiğini düşünüyorum. Kendi içimizde birleşip bize karşı kötü emeller besleyenleri halkımızdan uzak tutmak için vereceğimiz mücadele ve sizden alacağımız destekle bertaraf edeceğiz. Halkın yararına olan projelere sonuna kadar destek, keyfi projelerin karşısında “köstek” olmak benim asli hedefimdir.
YENİ DOSTLAR KAZANMAK HEDEFİMDİR
Desteklerinizle gireceğim mecliste, her zaman çayını içebileceğiniz bir kardeşiniz olmaktan ziyade, her zaman sizin yanınızda olan bir yoldaşınız olmak benim hedefimdir. Bu yola çıkarken biriktirdiğim dostlarımla birlikte, yeni dostlar kazanmak hedefimdir.
HEPİNİZİN DESTEĞİNE TALİBİM
Haksızlığa karşı durmak için, partimizin seçilecek belediye başkanı ile uyumlu çalışıp halkın yararına projeler sunmak için, kimsesizlerin kimsesi olmak için, gücün yanında değil, halkın yanında olmak için, Seyhan Belediyesi Meclis Üyeliğine Aday Adaylığımı açıklıyor ve siz dostlarımın tam desteğine talip olduğumu bilmenizi istiyorum.
YEREL SEÇİMLERDE ADAYLARIN SÖZ HAKKI OLMASI LAZIM
Ülkemize demokrasiyi ve seçme seçilme hakkını getiren cumhuriyet halk partisi mensubu olarak aynı demokratik anlayışla sözde değil uygulamada demokrasi kurallarının işlemesi esasına atıfta bulunarak önümüzdeki yerel seçimlerde de uygulanmak üzere partimize kayıtlı tüm üyelerin il ilçe başkanlıları yönetiminde, kurultay delege seçimlerinde ve yerel seçimlerde adayların belirlenmesinde söz hakkının mutlak olması gerektiğine inanıyorum.
BLOK LİSTEYE HAYIR ÇARŞAF LİSTEYE EVET DİYORUZ
Delege sisteminin gerek parti gerekse ülke yönetiminde yarattığı olumsuz sonuçları yaşadık yaşıyoruz. Adana da kayıtlı olan yaklaşık 46.000 üyemizin ön seçimle aday belirlenmesinde oy kullanması talebimizi sizlerin vasıtasıyla bir kez daha dile getiriyorum. Dayatılan değil seçilen adayların ilimize vereceği hizmetlerin daha faydacı ve güç odaklı değil hizmet odaklı olacağına inanıyorum. Tüzük bu hususa engel olmamalı. Gerekirse her mahalleye sandık kurularak demokrasinin gücü ortaya konulmalı. Adamcılıktan uzak şeffaf ve hesap verebilir bir anlayış hakim olmalı. Bunu da sağlamak için blok listeye hayır çarşaf listeye evet diyoruz.
Daha güzel günlerde hep birlikte olmak üzere hepinizi saygı, sevgi ve hoşgörü ile selamlıyorum.”
Konuşmasının sonunda en büyük hedefinin üniversite öğrencilerine burs vermek olduğunu kaydeden CHP’li Kıyıksan, meclis üyesi olduğu günden itibaren her ay 6 üniversite öğrencisine burs vereceğinin altını çizerek, bilginin önemine ve gençliğin geleceğin yarınlarının olduğunu söylerek, bütün meclis üyelerini üniversite öğrencilerine burs vermeye davet etti.

Bunları da Okuyabilirsiniz

Ayhan Barut’tan Meclis’te afet bölgesi çağrısı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir