Adana Tanıtım Günleri Ankara’ya damgasını vurdu…

Adanalılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından bu yıl ilki düzenlenen 1. Adana Tanıtım Günleri Fuarı Ankara Altınpark Fuar Alanı ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. Adanalılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Yunus Sakarya, böyle bir organizasyonun ilkini yapmanın gururunu yaşadıklarını dile getirerek,

“Adana’nın o muazzam sıcaklığını Ankara’ya getirdik. Adana ile ilgili A’da Z’ye ne varsa Ankara’ya taşıdık. Başkentimizde Adana özlemini giderirken bu arada daha da güzel organizasyonlar için tekrar kolları sıvadık. İlerleyen zamanlarda da yaptıklarımızın üzerine ekleyerek en iyi olmak için çalışacağız” diye konuştu.

YOĞUN BİR KATILIM YAŞANDI

3 gün süren Adana Tanıtım Günleri Fuarı, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’nin yanı sıra,  Adana Valisi Dr. Süleyman Elban, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Devlet Eski Bakanı İmren Aykut, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Karataş Belediye Başkanı Necip Topuz, Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, Sivil Toplum Kuruluşları yöneticileri, Oda Başkanları, milletvekilleri, basın mensupları ve Ankaralıların katılımıyla gerçekleşti.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

ADANALI OLMAKTAN BÜYÜK ONUR DUYUYORUZ

“Adanalılar olarak çok yönlü bir kente sahibiz. Bir kent hem tarih kenti, hem sanat kenti, hem kültür kenti, hem denizin kenti, hem dağın kenti olur mu? Oluyor. Ve aynı zamanda dünyanın en nefis lezzetlerinin kenti. Olur mu? Oluyor. Ve tabii ki çok sıcak, delikanlı, yiğit insanların kenti Adana. Adanalı olmaktan büyük onur duyduğumuzu her zaman söylüyoruz. Bu kadar güzel özelliği bir arada barındıran, dünya da bırakın Türkiye’yi kaç kent var? Ben açıkçası bilmiyorum. Dolayısıyla eğer Adana’yı görmediysek, Adana’ya gelmediysek büyük bir eksiğimiz var demektir. Ve tabii ki dernek başkanımızı kutluyorum.

HEP BERABER TEK VÜCUT OLUYORUZ

Adana’yı çeşitli yerlerde tanıtmaya çalışıyoruz. Çünkü bu kadar güzel özelliği, bu enfes lezzetleri bir tek Adanalı yaşarsa dünya insanlarına haksızlık etmiş oluruz. Bu güzelliklerin, bu özelliklerin bütün dünya tarafından tanınması lazım diye düşünüyorum.  Sayın Valimizin önderliğinde Adana’yla ilgili bir şey yapılmaya kalkıldığında hep beraber tek vücut oluyoruz. Olması gereken de bu…

‘ADANA’YA GELİN CİĞERİMİ YİYİN”

Bir müddet önce Adana hakkında olumsuz olaylar konuşulurken şimdi Adana’nın güzellikleri ve özellikleri konuşuluyor. Ve bundan da iftihar ediyoruz. Biz bu işe başladığımızda Adana’nın aldığı yabancı turist sayısı elli altmış bindeydi. Neredeyse yoktu yani. Adana’ya iş için gelen ve gecelik kalanlar gelip gidiyordu. Eğer pandemi olmasaydı şu anda yabancı turist sayısı bu çalışmaların sayesinde belki bir milyon olacaktı. Ama şu anda da 3 yüz, 4 yüz bin civarında. Yerli turistle birlikte bir milyonu buldu. Evet, Adana Türkiye’nin dördüncü kentiydi. Bir dönem durağanlaştı. Duran bir dönem geçirdi. Ben büyük bir mutlulukla söylüyorum ki son yıllarda Adana tekrar atağa geçmiştir. Adına çok kısa sürede yine bölgenin lideri, öncüsü ve sürükleyicisi olacaktır diyorum. Hepinize derin saygılarımı sunarken bütün Ankaralı kardeşlerimi bu soğuktan kurtulup Adana’ya bir an önce gelmeleri tavsiye ediyorum. Davet ediyorum ve diyorum ki ‘Adana’ya gelin ciğerimi yiyin.”

Adana Valisi Dr. Süleyman Elban ise, yaptığı konuşmada şunları dile getirdi:

ADANA’YA GELİP YAŞARSANIZ ADANA’YI TANIRSINIZ

“Sizi tüm Adanalı hemşehrilerimiz adına ve şahsım adına saygı ve sevgiyle selamlıgorum. Bu güzel günlerimize, bu etkinliğimize hepiniz hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Hepinizin çok iyi bildiği, Adana dostlarının çok iyi bildiği şeyler, belki tekrar edeceğim. Adana tarımın başkenti. Adana Çukurova’nın başkenti. Adana lezzetin ve  gastronominin başkenti, Adana Anadolu’ya sanayiyi getiren ilk şehir. Adana gerçekten de huzurun, hoşgörünün şehri. Kadim tarihi, eşsiz coğrafyası, iklimi, ikliminden daha sıcak insanıyla hakikaten Adana’yı burada tanıtmaya çalışacağız. Adana bildiğiniz gibi bir Adana değil. Ancak Adana’ya gelip yaşarsanız Adana’yı tanırsınız, Adana’yı anlarsınız. Onun için burada size biraz Adana’yı tanıtmaya, Adana insanını tanıtmaya, Adana lezzetlerini tanıtmaya gayret gösteriyoruz. Bu gayreti başlatan başta Adanalılar Derneği Başkanımız ve yönetimi olmak üzere emeği geçen, katkı sunan herkese çok teşekkür ediyorum.”

Fuara katılan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’de konuşmasında şunları dile getirdi:

BU TÜR TANITIM GÜNLERİ ÇOK ÖNEMLİ

“Bu etkinliği düzenleyen dernek başkanımız ve yönetimini ayrıca tebrik ediyorum Tabii yirmi birinci yüzyılda artık ülkeler değil, şehirler değil, ilçeler yarışı. Biz de elbette Adana olarak plakamız 01 bu yarışta en başta olmak ve bu yarışı ve ipi göğüslemek adına da bunu mutlaka geliştirmek ve güçlendirmek durumundayız. Bu tür tanıtım günleri önemli. Her şeyin bir başlangıcı vardır. Bu başlangıcın inşallah vatandaşlarımızın, Ankara’daki hemşerilerimizin ve Adana’dan yine katılacak olan kardeşlerimizin desteğiyle daha iyiye, daha ileriye gideceğine olan inancım tamdır. Adanalılar olarak kendimizi başkalarıyla mukayese etmemeliyiz diye düşünüyorum. Cenabıhak her ile, her coğrafyaya ayrı bir takım nimetler, ayrı bir takım meziyetler vermiş durumda. Bizim şehrimizin içinden geçen iki nehrin bir meslek insanı olarak söylüyorum. Türkiye’nin yüz on iki milyar m2 suyunun yüzde onu, on buçuğu, bu iki nehirden artmakta. Verimli ovamız sadece Türkiye’de değil, dünyanın sayılı ovalarından birisi. Bu yönü itibariyle de tarımsal potansiyeli son derece yüksek olan bir ilimiz, memleketimiz”

Bunları da Okuyabilirsiniz

80 m²’lik kümesin yıkımı için seferber olundu…

Adana’nın Çukurova ilçesi Söğütlü Fakılar mahallesinde hazine arazisi üzerine kurulmuş bir 80 m² olan tavuk …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir