ONKO ADANA ONKOLOJİ MERKEZİ SEKTÖRDE FARK YARATTI

Onko Adana Onkoloji Merkezi bünyesine kazandırdığı yeni cihazın tanıtımını yapmak amacıyla bir açılış gerçekleştirdi.

Merkezlerinin bünyesinde gerçekleştirdikleri açılış töreni Ankara ve Mersin Onkoloji Merkezi doktorları ve çalışanları, onkoloji uzman doktorların yanı sıra;

ÇÜTF geçmiş Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, Prof. Dr. Atabay Düzenli ve Prof. Dr Selma Düzenli, Prof. Dr Oğuz Kara, Prof. Dr. Melek Nur Yavuz, Prof. Dr Ayşe Hiçsönmez. Doç. Dr Cem Mirili, Dr. Aynur Eken birlikte yoğun bir katılım sağlandı.

Teknolojiyi sürekli takip ederek her yıl kendi alanlarında büyümeyi hedef belirleyen Adana Onko Onkoloji Merkezî bünyesine kazandırdığı son cihazla sektöre damga vurdu .

Onko Adana Onkoloji Merkezinin donanımını yenilemesi nedeniyle yapılan açılışta merkezin doktorlarından Fatma Akdoğan hastane ve yeni cihaz hakkında bilgiler verdi.

Dr. Akdoğan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Onko Onkoloji Merkezi, sadece radyoterapi üzerine çalışan günübirlik tedavi yapan bir merkezdir. 1999 yılında kurulmuş olup 24 yıllık bir merkezdir. Şu an tedavi etmiş olduğumuz hasta 20 bine yaklaşmaktadır.

CİHAZLARIMIZI VE DONANIMLARI YENİLEDİK

Biz burada ilk önce bir cobalt 60 cihazıyla tedaviye başlamıştık, tıpta tedavi cihazlarında gelişme çok hızlı olmakta. Daha öncede cihazlarımızda yenileme yapmıştık ancak gelişime uyum sağlamak için hastalara daha iyi tedaviler uygulayabilmek için tekrar cihazlarımızı ve donanımlarını yeniledik.

Linear hızlandırıcı diye adlandırdığımız güncel ve en iyi cihazlardan birisi olan cihaza sahibiz. Bu cihazla yoğunluk ayarlı tedaviler IMRT, IGRT, elektron tedaviler yapılabilmekte. Yani tümörde Maximum doza ulaşırken tümörsüz alanda minimum dozda kalabiliyoruz.

Yani tümörü yok ederken normal dokuları koruduğumuz için daha başarılı tedavileri daha az yan etki yapacak şekilde uygulayabiliyoruz.

KONTROLLERİMİZ ÇOK DAHA KONFORLU HALE GELDİ

Tedaviyi planlama aşamasında bilgisayarlı tomografi cihazı ile elde ettiğimiz görüntüleri kullanıyoruz zaten ancak yeni sistemde PET CT CT VE MR görüntüleri ile füzyon yaparak tümörün sınırlarını daha iyi belirliyoruz. Teknolojisi yenilenmiş cihazlarda hasta üzerinde uygulamamız ve günlük alan kontrollerimiz çok daha konforlu hale gelmiş oldu.

KANSERLİ HASTALARIN TEDAVİLERİNDE BİR BASAMAĞIZ

Kanser görülme sıklıkları arttıkça bizim de hasta sayımız artıyor. Çünkü bütün kanser hastalarının neredeyse yarısı kadarına hayatlarının bir döneminde mutlaka radyoterapi gerekiyor.  Kanserde tedavi daha çok multidisiplinerdir, yani hem cerrahi hem de ilaçla tedavi, ışınla tedavi, hem de hormonaltedavi gibi birçok disiplinleri olan tedavi şekilleri vardır. Biz bunların bir basamağıyız.  Hasta ameliyat oluyor, koruma amaçlı radyoterapi uygulayabiliyoruz, tekrarlamasını önlemek amacıyla verebiliyoruz.

BAZI HASTALIKLARDA ÇOK ETKİLİYİZ

Ameliyat olamayan hastalara tam tedavi etmek için radyoterapi veriyoruz, baş boyun tümörlerinde olduğu gibi, bazı hastalıklarda özellikle çok etkiliyiz. Meme kanseri hastalarına ameliyattan sonra tekrar önlemek için veriyoruz. Kanserin ileri evrelerinde de hastanın şikâyetlerine yönelik tedaviler veriyoruz.  Rahatlatıcı, günlük yaşamanı kolaylaştıran, ağrısını kesen, ödemini önleyen palyatif dediğimiz rahatlatıcı tedavi şeklinde radyoterapi uygulamalarımız söz konusu oluyor.

SGK İLE ANLAŞMAMIZ VAR

ONKO özel bir merkez evet ama SGK ile anlaşmamız var ayrıca Onkoloji hastalarından var fark ücret alınmıyor. SGK kapsamındaki emekli sandığı, bağkur, sigorta emeklisi gibi hastalar gelebiliyorlar ve onlardan fark alınmıyor.”

Açılıştan sonra Onko bünyesi doktorları ve çalışanları tekrar akşam yemeğinde bir araya gelerek kutlama yaptı.

 

Bunları da Okuyabilirsiniz

Adana Estetisyenler Derneği Geleneksel kahvaltı buluşmasını gerçekleştirdi.

Adana Estetisyenler Derneği sektörü ve firmaları bir araya toplayarak geleneksel kahvaltı buluşması düzenledi. Birçok güzellik …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir