EĞİTİM-BİR-SEN 15. GELENEKSEL BASIN BULUŞMASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer; ” Yarı yıl tatilinin ardından eğitim çalışanlarının sorunlarından arınmış olarak işinin başına geçmesi gerekir. Bunun için sorunlarımızın bir an önce çözülmesi en büyük talebimizdir ” dedi.

Eğitim-Bir-Sen Adana Şubesi tarafından geleneksel hale gelen Basın Buluşmalarının 15’ncisi gerçekleştirildi.

Bugün, Adana Öğretmenevi’nde düzenlenen toplantıya Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Yönetimi ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

2023-2024 eğitim-öğretim yılının ilk dönemi ve eğitim gündemine dair açıklamalarda bulunan Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer yarı yıl tatilinin eğitim yöneticileri, siyasiler, veliler ve tüm öğrenciler için bir fırsat olduğunu söyledi.

Adana’da 9 yıldır yetkili sendika olarak mücadelelerini sürdürdüklerini vurgulayan Başkan Sezer, ‘Azimli Mücadele İstikrarlı Kazanım’ düşüncesiyle yürüttükleri bu mücadelenin neticesinde Adana’da Milli Eğitim alanında en yüksek promosyon bedeline geçtiğimiz hafta Sarıçam’da imza attıklarını hatırlattı.

Mehmet Sezer açıklamalarına şöyle devam etti; “Yeni bir eğitim felsefesi ve yeni bir yaklaşımla eğitime daha millî bir ruh kazandırılması amacıyla köklü müfredat değişikliği çalışmasının başlatılması, öğrencilerin okula devam takibi, sınıfta kalmanın işlerlik kazanması, cep telefonu düzenlemesi gibi adımlarla eğitime ciddiyet getirilmesi ve öğretmenin işinin kolaylaştırılması, öğretmenler odası buluşmaları ile öğretmene değer verilmesi, taleplerin ilk elden alınması, takibi ve çözüme kavuşturulması gibi adımları yerinde ve özlenen gelişmeler olarak görmekle birlikte, olumlu adımların, çözüm odaklı yaklaşımların artarak devam etmesini; eğitimin ve eğitim çalışanlarının acil çözüm bekleyen sorunlarında da aynı kararlılığın gösterilmesini bekliyoruz.”

Yarı yıl tatilinin ardından eğitim çalışanlarının sorunlarından arınmış olarak işinin başına geçmesinin önemine değinen Mehmet Sezer ivedi olarak çözülmesini istedikleri konulara ilişkin de açıklamalarda bulundu.

Sezer; “Sözleşmeli öğretmenlik uygulaması sona erdirilmelidir. Sıra tayinini de kapsayan kalıcı bir yer değişikliği sistemi kurulmalıdır. Eğitimcilerin motivasyonunu artıran bir kariyer sistemi için yasal düzenleme yapılmalıdır. Meslek kanunundaki eksik ve hatalı kısımlar bir an önce tamamlanmalıdır. İstihdamda zorluk çekilen bölgelerde görev yapan eğitim çalışanlarına ilave tazminat ödenmelidir. İkili eğitim uygulamasına son verilmeli, eğitim kurumu yöneticiliği liyakat ve kariyer ekseninde profesyonel bir meslek olarak yapılandırılmalıdır. Okulların ödenek sorunu bir an önce çözülmeli, temizlik ve güvenlik personeli açığı sorununa kalıcı çözüm bulunmalıdır. Yardımcı hizmetler sınıfı çalışanları genel idare hizmetleri sınıfına geçirilmelidir. Görevde yükselme ve ünvan değişikliği sınavları belli bir takvim dâhilinde düzenli olarak yapılmalıdır. Eğitimin asıl amacı, öğrenciyi daha donanımlı yetiştirme ve yeteneklerini daha iyi geliştirerek hayata hazırlama olmalıdır” dedi.

Mehmet Sezer geçtiğimiz yıl yaşadığımız ve Adana’nın da içinde bulunduğu 11 ili derinden etkileyen deprem bölgesinde görev yapan eğitim çalışanlarının hayat ve çalışma şartlarının iyileştirilmesi gerektiğini de söyledi.

Eğitimcilere yönelik şiddetin önüne geçecek tedbirlerin alınmamasının önümüzdeki dönemde daha büyük sorunlar oluşturacağına işaret eden Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer açıklamalarına basın mensuplarına katılımlarından dolayı teşekkür ederek son verdi.

Eğitim-Bir-Sen Adana Şubesi 15. Geleneksel Basın Buluşması, Başkan Mehmet Sezer’in gazetecilerin eğitim gündemine dair sorularını yanıtlamasının ardından sona erdi.

Bunları da Okuyabilirsiniz

Eğitim-İş’ten, Öğretmenlik Meslek Kanunu’na tepki!

Eğitim-İş Adana 1 Nolu Şube Başkanı Hatice Hazar; TBMM’de Gençlik ve Spor Komisyonu’nda görüşülmekte olan …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir